Author Topic: News Agregator wywala mirkę  (Read 4820 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline red-redTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
News Agregator wywala mirkę
« on: 16 10 2014, 08:12:30 »
Dzień Dobry !
Mam problem z wtyczką newsaggregator. ver.0.0.0.1 . Po uruchomieniu mirki z wtyczką , program wywala się w czasie kilkunastu sekund. Jeśli wytrzyma dłużej to wystarczy wejść w opcje i już leży. Nie mogę zgłosić błędu, bo nie mogę się zarejestrować na stronie (błąd caphta).
Może ktoś zna jakieś rozwiązanie problemu, może zgłosić błąd, lub używa innej wtyczki do rss (jeśli taka jest).
Logi z ostatniego crasha w załączniku. 
Można dodać tylko jeden załącznik ?
 

Offline Goraf

Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #1 on: 16 10 2014, 08:32:21 »
Można dodać 6 załączników. Dodaj tylko pliki txt. Zanim też prześlesz to upewnij się że logi są dobre.
http://wiki.miranda-ng.org/index.php?title=Raport_awarii
 

Offline watcher

Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #2 on: 16 10 2014, 15:11:08 »
Can i get URL for RSS that crashes?
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline Imri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #3 on: 22 10 2014, 23:01:05 »
Mam ten sam problem,wywalający mirkę RSS:

http://allegro.pl/rss.php/cat?category=122324

:(((((((
 

Offline Goraf

Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #4 on: 23 10 2014, 05:30:29 »
A gdzie raport (logi)?
 

Offline Imri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #5 on: 23 10 2014, 12:34:20 »
Zainstalowałem crashdumpera, odtworzyłem błąd a logów nie widzę... co za bezsens, da się gdzieś skonfigurować określoną lokacje, gdzie maja być zapisywane?!
 

Offline Goraf

Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #6 on: 23 10 2014, 12:51:29 »
To nie jest bezsens. A w linku było napisane gdzie zapisywane są logi no chyba że nie czytasz instrukcji. Tak samo w momencie wystąpienia błędu crashdumper pyta czy skopiowac raport do schowka. Wystarczy odpowiedzieć twierdząco i później wkleić w notatnik - zapiszesz gdzie chcesz.

... to w folderze CrashLog (w katalogu z Twoim profilem) znajdziesz kompletny raport ...
 

Offline Imri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #7 on: 23 10 2014, 13:59:14 »
Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, błąd odtwarzam bez problemu, a folderu CrashLog po prostu nie ma, crashdumper o nic nie pyta, mirka po prostu się wywala, najczęściej bez komunikatu o błędzie - po prostu najeżdżam kursorem na ikonkę w trayu, a ta nagle znika bo program zdążył wywalić się 5 min temu bez komunikatu o błędzie...
« Last Edit: 23 10 2014, 14:02:50 by Imri »
 

Offline Goraf

Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #8 on: 23 10 2014, 14:34:03 »
To jeszcze dla pewności napisz czy w 'Opcje -> Wtyczki' pokazuje, że crushdumper jest załadowany i podpięty. I dołącz VersionInfo
http://wiki.miranda-ng.org/index.php?title=Informacje_o_wersji_(Version_Info)
 

Offline Imri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #9 on: 23 10 2014, 14:55:21 »
Crashdumper jest włączony w opcjach wtyczki.
W załączniku info
 

Offline Goraf

Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #10 on: 23 10 2014, 15:17:04 »
Nie udaje się odtworzyć tego błędu. Czy na tym kanale RSS masz jakieś inne niż domyślne ustawienia? Robisz może coś konkretnego żeby odtworzyć błąd?

Potrafisz uruchomić mirkę z parametrem /debug , czy może potrzebujesz instrukcji? Jak nie potrzebujesz instrukcji, to tak ją uruchom. Może pomóc coś wyłapać.
 

Offline Imri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #11 on: 24 10 2014, 00:09:42 »
odświeżanie ustawiam na 1 minute; mirka wysypuje się w czasie od 30 sekund do 5 min.
 

Offline Goraf

Odp: News Agregator wywala mirkę
« Reply #12 on: 24 10 2014, 07:26:13 »
A jakieś zmiany w wyświetlanym formacie? (jak tak to najlepsze było by zdjęcie)
A co z odpaleniem z parametrem? Udało Ci się? Wyłapało raport?
 

Offline Imri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #13 on: 24 10 2014, 09:32:11 »
Nic nie zmieniam w wyświetlanym formacie.

Jeśli podasz link do opisu lub napiszesz w kilku zdaniach, co mam dokładnie zrobić, by uzyskać raport o błędzie, spróbuję go otrzymać.
 

Offline Goraf

Re: News Agregator wywala mirkę
« Reply #14 on: 24 10 2014, 10:37:03 »
Najprościej to pewnie zrób sobie skrót do mirandy i w jego właściwościach dopisz do ścieżki parametry. Powiedzmy że masz plik w c:\Pulpit\Miranda\miranda.exe to we właściwościach skrótu do ścieżki daj żeby było
Code: [Select]
C:\Pulpit\Miranda\miranda.exe /profile=tu_nazwę_profilu /debugUruchom normalnie przez tak utworzony skrót i sprawdź czy coś wyłapie przy błędzie
« Last Edit: 24 10 2014, 13:45:25 by Goraf »