Author Topic: WhatsApp protocol  (Read 244712 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dimsok

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: WhatsApp protocol
« Reply #795 on: 26 01 2016, 14:18:49 »
From Pidgin does work from someone?
 

Offline ps2reality

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Country: ar
  • Karma: 0
Re: WhatsApp protocol
« Reply #796 on: 26 01 2016, 14:38:58 »
Pidgin works for me changing the resource to Android-2.31.151-443,
BUT i receive (ciphered message) from some contacts
 

Offline Dimsok

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: WhatsApp protocol
« Reply #797 on: 26 01 2016, 14:54:21 »
Pidgin works for me changing the resource to Android-2.31.151-443
Thanks for tip, it does work
 

Offline Thug

Re: WhatsApp protocol
« Reply #798 on: 26 01 2016, 16:31:56 »
but adding the compiled File would be more nice in Future
What do you mean? I did attach it from the start :(

Any chance to figure out which resources their clients sends on login?
I have figured out whatsapp version - 2.12.11. Since he uses iPhone 4S, the resource is supposed to be "iPhone". I have tried setting it in miranda and pidgin too ("iPhone-2.12.11" in pidgin format) - didn't take effect.

Pidgin works for me changing the resource to Android-2.31.151-443, BUT i receive (ciphered message) from some contacts
Thanks for tip, it does work
Well, receiving ciphered messages in pidgin is almost the same as not receiving messages in miranda...
« Last Edit: 26 01 2016, 17:33:32 by Thug »
 

Offline Thug

Re: WhatsApp protocol
« Reply #799 on: 26 01 2016, 17:32:00 »
I have tested it a little bit more. After removing the resource in pidging at all I was able to receive a normal message from my test account on android emulator. Now I'm also able to get normal messages from my test account in Miranda too (with any valid resource). Looks like the server saves the effect for the contact you ineracted for some time. This means that we can still bypass the encryption :) But removing the resource and client version in miranda makes it fail to connect. I guess pidgin uses default values when the resource field is empty. The default resource in pidgin in the old plugin build I use is supposed to be "Android-2.12.173", but it doesn't work. So let's try in Miranda the latest one (Android-2.12.407 by now).

Can't test it since all my contacts are asleep ;D Please try it (32-bit dll + tortoise svn patch in attachment).
If this doesn't help, try using pidgin with the empty resource field.
« Last Edit: 26 01 2016, 17:58:52 by Thug »
 

Offline Sunlight7

Re: WhatsApp protocol
« Reply #800 on: 26 01 2016, 18:35:41 »
Can't test it since all my contacts are asleep ;D Please try it (32-bit dll + tortoise svn patch in attachment).
Does not work  :-[
 

Offline Thug

Re: WhatsApp protocol
« Reply #801 on: 26 01 2016, 22:12:41 »
But pidgin with empty resource field works fine ??? I get unencrypted messages from all in it and continue receiving them unencrypted in miranda from those with who I interacted in pidgin. Can anybody confirm it?
 
The following users thanked this post: ps2reality

Offline ps2reality

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Country: ar
  • Karma: 0
Re: WhatsApp protocol
« Reply #802 on: 26 01 2016, 23:48:15 »
you are ***king genius men!!!, Pidgin with empty resource field WORKS PERFECT !!!
 

Offline Dimsok

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: WhatsApp protocol
« Reply #803 on: 27 01 2016, 09:11:54 »
you are ***king genius men!!!, Pidgin with empty resource field WORKS PERFECT !!!
But when i make field empty, sometimes it doesn't connect after starting pidgin cause default resource string appears and need to empty it again
 

Offline vbprofi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: WhatsApp protocol
« Reply #804 on: 27 01 2016, 10:08:10 »
Miranda NG can't connect with lastupdate of whatsapp Protokoll from today.
give an Chance to fix it?
 

Offline Sunlight7

Re: WhatsApp protocol
« Reply #805 on: 27 01 2016, 10:24:08 »
Miranda NG can't connect with lastupdate of whatsapp Protokoll from today.
give an Chance to fix it?
Replace the Plugin with any of these from the previous Posts
 
The following users thanked this post: vbprofi

Offline Thug

Re: WhatsApp protocol
« Reply #806 on: 27 01 2016, 10:26:33 »
Miranda NG can't connect with lastupdate of whatsapp Protokoll from today.
That's strange because I don't see any changes in whatsapp protocol development on SVN. I guess you meen my last fix from several days ago - yep, it doesn't work anymore. But looks like our developers have started implementing axolotl - that's great :)

you are ***king genius men!!!, Pidgin with empty resource field WORKS PERFECT !!!
Nice! Meanwhile, I have spend some more time researching the code, and looks like I have finally found the way to use the same trick in Miranda. Check out the attachment please (compiled dll + patch) :)
« Last Edit: 27 01 2016, 12:45:56 by Thug »
 

Offline Sunlight7

Re: WhatsApp protocol
« Reply #807 on: 27 01 2016, 11:04:39 »
Check out the attachment please (compiled dll + patch) :)
Fully works, great Job  :THUMBS UP:
 

Offline va123

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: WhatsApp protocol
« Reply #808 on: 27 01 2016, 11:26:02 »
Please, someone, make x64 dll :-[
 

Offline Thug

Re: WhatsApp protocol
« Reply #809 on: 27 01 2016, 14:09:25 »
Fully works, great Job
Thanks :) But it's just another exploit to avoid encryption. Most likely it will be fixed very soon. It's possible that whatsapp owners track projects like our's and even read our forum to be aware of possible bugs.

Please, someone, make x64 dll
Sorry, I can't compile in win64 mode because I'm using VS 10 Express with limited functionality :( Hope it will be available for automatic update soon.