Author Topic: WhatsApp protocol  (Read 239878 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Cassio

Re: WhatsApp
« Reply #105 on: 15 11 2014, 14:31:31 »
Just encountered a small problem with my solution:
Some contacts are unable to send me messages.
They get only one checkmark and are permanently displayed as offline for me.

Edit:
I'm using stable + dev plugin.. might this be causing THIS issue?
Edit2:
Doesn't work on dev version either.
+ I sometimes don't see last seen statuses + everyone is shown offline but I still can send/receive from certrain contacts as mentioned above.
« Last Edit: 15 11 2014, 14:48:47 by Cassio »
 

Offline JonIrenicus

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
  • Karma: 1
Re: WhatsApp
« Reply #106 on: 15 11 2014, 15:07:39 »
+ I sometimes don't see last seen statuses + everyone is shown offline but I still can send/receive from certrain contacts as mentioned above.
I've thought that it is normal - I always had this problem...
 

Offline Cassio

Re: WhatsApp
« Reply #107 on: 15 11 2014, 15:10:18 »
Nope, until today/yesterday I could see all last seen statuses, all users coming online, typing notification as well as my message status (send/received).
 

Offline JonIrenicus

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
  • Karma: 1
Re: WhatsApp
« Reply #108 on: 15 11 2014, 15:38:18 »
Nope, until today/yesterday I could see all last seen statuses, all users coming online, typing notification as well as my message status (send/received).
I see typing notification, but the contact is shown as OFFLINE!
« Last Edit: 15 11 2014, 15:42:05 by JonIrenicus »
 

Offline Monty

Re: WhatsApp
« Reply #109 on: 15 11 2014, 17:31:39 »
Here are the binaries, I will commit it when people confirm it works.
Works for me too.
 

Offline Chungalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
  • Country: es
  • Karma: 2
Re: WhatsApp
« Reply #110 on: 15 11 2014, 21:59:39 »
Working here. I’ve had to re-verify account.
 

Offline Thug

Re: WhatsApp
« Reply #111 on: 16 11 2014, 01:03:45 »
Here are the binaries, I will commot it when people confirm it works.
Doesn't work for me (32-bit version).

Working here. I’ve had to re-verify account.
How can I re-verify account? I have tried to re-register, but I still don't get sms-code.
 

Offline Monty

Re: WhatsApp
« Reply #112 on: 16 11 2014, 11:54:34 »
I have tried to re-register, but I still don't get sms-code.
I got it quite fast. It's very important that you don't make mistakes in putting your phone number into the 2 fields. In my case I needed to put "49" and "17212345678" into the 2 fields (without quotes of course).
 

Offline Thug

Re: WhatsApp
« Reply #113 on: 16 11 2014, 12:11:06 »
Monty, The number was already entered correctly, and registration still used to fail for some reason. I have just tried to register again - now it works, thanks a lot :DRINK:
« Last Edit: 16 11 2014, 12:16:03 by Thug »
 

Offline Chungalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
  • Country: es
  • Karma: 2
Re: WhatsApp
« Reply #114 on: 16 11 2014, 12:40:53 »
Just encountered a small problem with my solution:
Some contacts are unable to send me messages.
They get only one checkmark and are permanently displayed as offline for me.
I’m in the same boat. I don’t get messages from at least one contact. I can see that he’s typing, but the message never shows up. He doesn’t get any error.
 

Offline Cassio

Re: WhatsApp
« Reply #115 on: 16 11 2014, 15:19:23 »
These lost messages *might* be due to some newer clients sending encrypted messages in an <enc> tag missing the <body>.
If that is the case hopefully there is a way to fallback to unencrypted messages.

I'm watching the pidgin plugin as well as some WA APIs and they currently all encounter problems... :-(

Edit: btw. my fix should look a bit different!
Apparently it is DeviceType-WhatsAppVersion-Port
The -443 SSL Port is appended by code later again and thus should be removed!

I tested the latest WA client version for Nokia devices and this fixed my problems of not getting messages from certain contacts! :-D
Code: [Select]
#define ACCOUNT_RESOURCE  "S40-2.12.49"
However contacts are still shown offline and last seen status is not updated on the fly. Only after going offline/online in my client.
« Last Edit: 16 11 2014, 22:54:03 by Cassio »
 

Offline riki

Re: WhatsApp
« Reply #116 on: 16 11 2014, 19:06:21 »
Works on and off. Contacts disappear from the list even after adding permanently soon after search.

FEATURE REQUEST
How about automatic downloading of media files? So we get at least a preview in the message window/history.

[EDIT]
It also seems like I can't change my nickname/avatar. Or am I just being thick again?

However, apart from contacts being hidden from the list, I can send and receive messages without glitches. I spent half my morning in a group chat, flawless!  :DRINK:
« Last Edit: 17 11 2014, 12:50:46 by riki »
 

Offline Chungalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
  • Country: es
  • Karma: 2
Re: WhatsApp
« Reply #117 on: 17 11 2014, 18:05:17 »
I can count now two users that send me messages and I don’t receive them. Both use WhatsApp version 2.11.432 (latest).
 

Offline Wishmaster

Re: WhatsApp
« Reply #118 on: 17 11 2014, 19:04:59 »
Cassio, well I've changed it to  "Android-2.31.151-443", and now it should be "S40-2.12.49"? i.e. Android versus S40, and 2.31.151 versis 2.12.49? Are you sure about what you are doing there?
 

Offline Cassio

Re: WhatsApp
« Reply #119 on: 17 11 2014, 20:43:02 »
Of course I'm NOT entirely sure, I haven't looked very deep into the code.
But that -443 is wrong as it is appended by code later.

For that Android-Version string (2.31.151), I found it as solution to a similar problem in WA for Pidgin.
But it looks like they simply incremented an older version string (2.11.151) to a ~3 years into the future WA version.
Acutally I tried many different Android WA versions (2.11.395 to 2.11.444) ), all of them allowed login but also caused problems with contacts not being able to send messages.

Before my suggestion there was already a S40 version number (2.3.53).
I guess WA blocked this very old version last week from logging in.
Android/IOS/S40/... version numbers are NOT related and thus are different for each release.

Apparently the Nokia phones don't have encryption enabled yet and thus send plain text strings.
That's why I'm suggesting to change that resource to the latest S40 WhatsApp version (2.12.49), which is working for me (all contacts can send me messages again).

@Chungalin
Could you test if the problem persists using the attached build?


Edit:
I went back to checking older plugin revisions and there online statuses work.
It looks like a recent update broke these:
Nov 10. 2014; rev10945; "much less crazy imlementaion of xml reader" or one earlier.
« Last Edit: 18 11 2014, 22:36:58 by Cassio »