Author Topic: Błąd z wtyczką historia ++  (Read 616 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Matrix43Topic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Błąd z wtyczką historia ++
« on: 26 10 2018, 09:31:09 »
Jestem tutaj nowy także proszę o wyrozumiałość. Zauważyłem malutki błąd tzw. pierdoła, ale ciut irytująca. A mianowicie: pomimo, że w opcji/historia mam odhaczoną opcję imituj Api IEView to wyskakuje mi okno z błędną konfiguracją czyli że muszę ją odhaczyć czyli mówi mi, że jest konflikt z wtyczką historia ++ a tą opcję i trzeba ją odhaczyć.
 

Offline Goraf

  • Beta Tester
  • *****
  • Posts: 266
  • Karma: 13
Re: Błąd z wtyczką historia ++
« Reply #1 on: 26 10 2018, 09:51:37 »
Dołącz proszę informację o wersji, żeby było wiadomo dla jakiego to wydania Mirandy. W którym momencie pojawia się ten komunikat?
 

Offline Matrix43Topic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: Błąd z wtyczką historia ++
« Reply #2 on: 26 10 2018, 10:17:24 »
Wersja najnowsza stabilna 64 bity(0.95.9.1)  https://prnt.sc/laor8h. A pojawia się od momentu instalacji i  uruchomienia i nawet jak odhaczona jest ta opcja to dalej pojawiał się ten komunikat  i potem co jakiś czas powtórki były. Potem zahaczyłem nie powiadaj mnie i tera gra ale moim zdaniem to mały błąd.
« Last Edit: 26 10 2018, 11:02:33 by Matrix43 »
 

Offline Goraf

  • Beta Tester
  • *****
  • Posts: 266
  • Karma: 13
Re: Błąd z wtyczką historia ++
« Reply #3 on: 27 10 2018, 07:29:20 »
Ani instalator ani archiwum nie zawiera domyślnie tej wtyczki, dlatego w mojej odpowiedzi poprosiłem abyś dołączył raport o wersji, dodając link co to i jak to zrobić. Proszę dołącz go. Pozwala to m.in. zduplikować konfigurację na wypadek gdyby problem wynikał z konfliktu z innymi wtyczkami. Do naprawienia problemu potrzebne jest aby dało się go odtworzyć. Po samym dodaniu History++ do czystej instalacji nie wyskoczył żaden błąd przy uruchomieniu
 

Offline Matrix43Topic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: Błąd z wtyczką historia ++
« Reply #4 on: 27 10 2018, 10:00:18 »
Wiesz mirandę mam zainstalowaną na laptopie i stacjonarnym komputerze. Na obydwóch maszynach mam windows10 Home Premium 64 bity rzecz jasna. Wiadomo, że czysty instalator zawiera tylko podstawy. Ech zapomniałem dopisać, że na jednym komputerze ustawiłem program z dodatkami, które  mi są przydatne razem z wtyczkami, dopiero wtedy ten komunikator zaczął wywalać ten komunikat . Zrobiłem sobie kopię folderu mirandy i przerzuciłem ją na 2 maszynę. Może poszedłem na łatwiznę ale cóż człowiek na błędach się uczy. I na drugiej maszynie po odpaleniu już mirandy z dodatkami w trakcie poprawy ustawienie w opcjach zaczął się pojawiać komunikat o korekcje ustawienie wtyczki historii ++ z tą opcją  . Nie wiem czy Ci choć trochę pomogłem   
 

Offline Goraf

  • Beta Tester
  • *****
  • Posts: 266
  • Karma: 13
Odp: Błąd z wtyczką historia ++
« Reply #5 on: 27 10 2018, 11:13:39 »
Nie pomogłeś, gdyż po raz drugi zignorowałeś prośbę o dostarczenie informacji potrzebnych do podjęcia prób znalezienia i naprawienia błędu.
Cytując z zasad (choć link był już podawany na początku)
5. Wskazane jest abyś dostarczył(a) swoje VersionInfo. Jeżeli masz zainstalowanego CrashDumper'a, użyj "Informacje o wersji -> Kopiuj do schowka" z menu głównego.
Proszę. Nie modyfikuj raportu; twój system operacyjny, wersja IE czy ścieżka do Mirandy również mogą być pomocne.
Dodaj VersionInfo do postu używając tagu Spoiler.

VersionInfo
Kod: [Zaznacz]
VersionInfo
Raport z VersionInfo tutaj

Napisałeś tylko, że problem pojawił się przy dodatkach. Ale nie wskazujesz co to za rodzaj dodatków itp. Nic, co mogłoby wskazać kierunek poszukiwań. Nikt nie będzie w stanie pomóc jeżeli nie podasz wymaganych informacji. Proszę dostarcz wymagany raport.
 

Offline Matrix43Topic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: Błąd z wtyczką historia ++
« Reply #6 on: 27 10 2018, 13:48:36 »
VersionInfo
Quote (selected)
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz [Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 7] [DEP Enabled] [4 CPUs]
Installed RAM: 8192 MBytes
Microsoft Windows 10 , 64-bit (build 17134)
Internet Explorer: 9.11.17134.0 (build 917134)
Administrator privileges: No
OS Languages: (UI | Locale (User/System)) : Polish/Polish | Polish/Polish
Free disk space on Miranda partition: 459774 MBytes

Miranda NG Version: 0.95.9.1 build #20741 (f6ac44d1b1) x64
Build time: 10 Oct 2018 13:52:38
Profile: C:\Users\Dymitr Gąsiorowski\AppData\Roaming\Miranda NG\Dom\Dom.dat
Profile size: 1048576 Bytes
Profile creation date: 26 Oct 2018 10:14:12
Language pack: Polish (PL) [0415]
Service Mode: No

Active Plugins (21):
¤ AutoRun.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:26] - AutoRun
¤ AVS.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:52:44] - Avatar service
¤ Clist_modern.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:12] - Modern contact list
¤ CrashDumper.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:10] - Crash dumper
¤ Dbx_mdbx.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:54:12] - Miranda NG MDBX database driver
¤ Dbx_mmap.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:52:42] - Miranda NG mmap database driver
¤ Facebook.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:18] - Facebook
¤ GG.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:06] - Gadu-Gadu protocol
¤ historypp.dll v.1.5.1.5 [10 Oct 2018 13:54:26] - History++
¤ HistoryStats.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:54:10] - HistoryStats
¤ HistorySweeperLight.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:52:52] - History sweeper light
¤ Import.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:52:54] - Import contacts and messages
¤ Jabber.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:22] - Jabber protocol
¤ mTextControl.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:52:54] - Miranda text control
¤ PluginUpdater.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:12] - Plugin updater
¤ Popup.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:00] - Popup plus
¤ Restart.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:16] - Restart
¤ SmileyAdd.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:18] - SmileyAdd
¤ TabSRMM.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:52:52] - TabSRMM
¤ Tipper.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:04] - Tipper
¤ TopToolBar.dll v.0.95.9.0 [10 Oct 2018 13:53:04] - TopToolBar

Protocols and Accounts:
-------------------------------------------------------------------------------
Facebook                 1 - Enabled 0 - Disabled  Loaded
GG                       1 - Enabled 0 - Disabled  Loaded
JABBER                   1 - Enabled 0 - Disabled  Loaded

Icon Packs:
-------------------------------------------------------------------------------
 HistoryPP_icons.dll [10 Oct 2018 13:54:20]
 Proto_Dummy.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Proto_Facebook.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Proto_GG.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Proto_ICQ.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Proto_IRC.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Proto_Jabber.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Proto_MetaContacts.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Proto_MSN.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 TabSRMM_icons.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 Toolbar_icons.dll [10 Oct 2018 13:54:20]
 xStatus_ICQ.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
 xStatus_Jabber.dll [10 Oct 2018 13:54:18]
W tych sprawach jeszcze słabo rozumiem i Cię nie ignoruję tylko pewnych rzeczy nie rozumiem i tyle.
https://prnt.sc/lb3pru

https://prnt.sc/lb3q0z
https://prnt.sc/lb3qh6
https://prnt.sc/lb3qof

To są linki pokazujące listę wtyczek zainstalowanych. Pewne wtyczki są wyłączone jako zbędne.  A IE mam najnowszy systemową Microsoft Edge choć na stacjonarnym używam najnowszej mini opery

Mała uwaga co do tego błędu, teraz odważyłem się zainstalować wersję rozwojową i tego błędu tutaj brak, czyli jest w tej nadchodzącej wersji rozwiązany.
« Last Edit: 28 10 2018, 22:34:33 by Matrix43 »