Author Topic: Can't disable status modules  (Read 715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline OctopussTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: 0
Can't disable status modules
« on: 24 01 2018, 21:02:22 »
I went into Status manager and unchecked Advanced auto away, and upon restart it was checked again.
I don't think this is supposed to happen.
I am using latest development version.

VersionInfo
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz [Intel64 Family 6 Model 58 Stepping 9] [DEP Enabled] [8 CPUs]
Installed RAM: 16345 MBytes
Microsoft Windows 7 Professional Edition, 64-bit Service Pack 1 (build 7601)
Internet Explorer: 9.11.9600.18893 (build 99600)
Administrator privileges: Yes
OS Languages: (UI | Locale (User/System)) : English/English | Czech/Czech
Free disk space on Miranda partition: 621414 MBytes

Miranda NG Version: 0.95.8 alpha build #19216 (ddb2be6e2d) x64
Build time: 24 Jan 2018 20:11:28
Profile: D:\Programy\Miranda NG\Profiles\Octopuss\Octopuss.dat (dbx mmap driver)
Profile size: 7864320 Bytes
Profile creation date: 23 Dec 2017 11:06:54
Language pack: No language pack installed
Service Mode: No

Active Plugins (15):
¤ AdvaImg.dll v.0.11.0.2 [24 Jan 2018 9:42:54] - Miranda image services
¤ AVS.dll v.0.95.3.4 [24 Jan 2018 9:41:24] - Avatar service
¤ Clist_modern.dll v.0.9.1.7 [24 Jan 2018 9:41:57] - Modern contact list
¤ CrashDumper.dll v.0.0.5.2 [24 Jan 2018 9:42:00] - Crash dumper
¤ DbEditorPP.dll v.4.0.1.2 [24 Jan 2018 11:41:54] - Database editor++
¤ Dbx_mdbx.dll v.0.95.8.3 [24 Jan 2018 20:13:00] - Miranda NG MDBX database driver
¤ Dbx_mmap.dll v.0.95.3.1 [24 Jan 2018 20:11:32] - Miranda NG mmap database driver
¤ historypp.dll v.1.5.1.5 [17 Jan 2018 18:45:14] - History++
¤ ICQ.dll v.0.11.3.6 [24 Jan 2018 9:41:30] - IcqOscarJ protocol
¤ Import.dll v.0.95.4.3 [24 Jan 2018 9:41:24] - Import contacts and messages
¤ KeyboardNotify.dll v.1.5.7.7 [24 Jan 2018 11:41:44] - Keyboard notify ext.
¤ PluginUpdater.dll v.0.1.2.5 [24 Jan 2018 9:42:07] - Plugin updater
¤ SmileyAdd.dll v.0.3.0.1 [24 Jan 2018 11:41:58] - SmileyAdd
¤ StatusManager.dll v.1.0.1.1 [24 Jan 2018 11:42:54] - Status manager
¤ TopToolBar.dll v.0.8.0.4 [24 Jan 2018 9:41:48] - TopToolBar

Unloadable Plugins (1):
¤ DbChecker.dll v.0.0.0.0 [24 Jan 2018 20:12:06] - <unknown>
    Plugin statically linked to missing module: mir_core.mir
    Plugin statically linked to missing module: mir_app.mir


Protocols and Accounts:
-------------------------------------------------------------------------------
ICQ                      1 - Enabled 0 - Disabled  Loaded
MetaContacts             1 - Enabled 0 - Disabled  Not Loaded

Icon Packs:
-------------------------------------------------------------------------------
 HistoryPP_icons.dll [24 Jan 2018 11:43:48]
 Proto_ICQ.dll [24 Jan 2018 9:43:47]
 Proto_MetaContacts.dll [24 Jan 2018 20:13:56]
 Toolbar_icons.dll [24 Jan 2018 9:43:48]
 wow_icq10.dll [27 May 2001 6:13:46]
 xStatus_ICQ.dll [24 Jan 2018 9:43:47]
 

Offline dartraiden

Re:Can't disable status modules
« Reply #1 on: 25 01 2018, 23:19:21 »
And you hit Apply or OK after unchecking?

(it's working for me)
_██_
(°ᴗƪ)
 

Offline OctopussTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: 0
Re: Can't disable status modules
« Reply #2 on: 26 01 2018, 08:36:52 »
I tried doing both. When I reopen the options, it's checked again :(
 

Offline Goraf

Re: Can't disable status modules
« Reply #3 on: 26 01 2018, 10:17:03 »
What if you try to disable it using DBEditor?
Change value to 0 to disable the module, then restart and check.

No write access maybe?
 

Offline OctopussTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: 0
Odp: Can't disable status modules
« Reply #4 on: 26 01 2018, 10:22:45 »
I guess I could do that, but shouldn't doing it from the options work?
Maybe we should invoke ghazan :)
 

Offline Goraf

Re: Can't disable status modules
« Reply #5 on: 26 01 2018, 11:49:01 »
This step is to check if it works when doing that way. It also give us some more information ;)
 

Offline OctopussTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: 0
Re: Can't disable status modules
« Reply #6 on: 26 01 2018, 11:52:05 »
Ok, Advanced Auto Away is not even there.
 

Offline Goraf

Re: Can't disable status modules
« Reply #7 on: 26 01 2018, 11:55:34 »
So the solution will be to add it manually. Just right click there choose to add new BYTE entry, give it the name like you see on previous screenshot with value 0 or 1. After that it should also work from options.
 

Offline dartraiden

Re: Can't disable status modules
« Reply #8 on: 26 01 2018, 12:14:36 »
Yes, I manually delete this keys and can reproduce this bug. StatusManager should recreate this keys if they are missing.

https://github.com/miranda-ng/miranda-ng/issues/1119
_██_
(°ᴗƪ)