Author Topic: SkypeWeb protocol  (Read 69593 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline billf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Country: aq
  • Karma: 0
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #150 on: 31 12 2015, 18:25:16 »
Keepstatus works but since I had it set to prompt for a new status message when I log on it kept doing that when it reconnected. I increased the retry delay and will change it to no longer prompt for a new status if it's too annoying.

A couple of times a day I can't connect to Skype for about 30 seconds it seems. KeepStatus will make sure I don't stay offline so that's a good fix for now if the plugin itself doesn't try to reconnect or alert the user if it fails.
 

Offline AnrDaemon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 257
  • Country: 00
  • Karma: 5
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #151 on: 01 01 2016, 18:21:01 »
You can disable prompt for status message for Online status.
 

Offline TomTheDragon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #152 on: 07 01 2016, 04:55:49 »
How can i use this plugin with my Microsoft account?

It seems to work fine with my Skype test account but it does nothing on my Microsoft account, it looks like its trying to connect but then it just stops.
 

Offline Elbard

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #153 on: 18 01 2016, 17:30:38 »
Hi! I have a problem (BUG) :

Skype cannot login.
It was working good before.
I am using 2 Skype accounts on my Miranda (NG | dev build | updated).

If I remove those accounts (Skype ones), and add them again - Skype will login (connect).
But (my) solution is not very good, right?
Can you fix this bug please? :P

Oh right, netlog... Clearing netlog, trying to connect 1 Skype account -> this is what netlog shows after that. Connection failed obviously.
Spoiler
[18:36:04 0AB8] [SKYPE_2] CSkypeProto::SetStatus: changing status from 40071 to 40072
[18:36:04 23E4] [SKYPE_2] Send request to https://db3-client-s.gateway.messenger.live.com/v1/users/ME/endpoints
[18:36:04 23E4] [SKYPE_2] Connection request to db3-client-s.gateway.messenger.live.com:443 (Flags 11)....
[18:36:04 23E4] [SKYPE_2] (0000000004EDA9C8) Connecting to server db3-client-s.gateway.messenger.live.com:443....
[18:36:04 23E4] [SKYPE_2] (0000000004EDA9C8) Connecting to ip 157.56.123.78:443 ....
[18:36:04 23E4] [SKYPE_2] (4112) Connected to db3-client-s.gateway.messenger.live.com:443
[18:36:04 23E4] [SKYPE_2] (4112 db3-client-s.gateway.messenger.live.com) Starting SSL negotiation
[18:36:10 23E4] SSL Negotiation failure recieving data (timeout) (bytes 0)
[18:36:10 23E4] [SKYPE_2] (4112 db3-client-s.gateway.messenger.live.com) Failure to negotiate SSL connection
[18:36:10 23E4] [SKYPE_2] CSkypeProto::OnEndpointCreated: failed to get create endpoint
[18:36:10 23E4] [SKYPE_2] CSkypeProto::SetStatus: changing status from 2 to 40071
« Last Edit: 18 01 2016, 17:46:05 by Elbard »
 

Offline Mikalair

  • Developer
  • *****
  • Posts: 250
  • Country: by
  • Karma: 28
  • Jabber ID
  • Version Info
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #154 on: 18 01 2016, 17:50:53 »
[18:36:10 23E4] SSL Negotiation failure recieving data (timeout) (bytes 0)
   The problem is probably on your side.
If you like my work, you can donate to me via Bitcoin: 1CHAseNjVFfLQViLWAhh1fe6fGTiR6p1UM
 

Offline Elbard

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #155 on: 18 01 2016, 17:55:25 »
Any advise how can I fix it?

UPDATE:

I think I have FIXED it! I think plugin Keep Status causes the problem. I think option Set account offline before a connection attempt was causing the problem. I may be wrong.
Spoiler
« Last Edit: 18 01 2016, 19:28:50 by Elbard »
 

Offline SpinalBlood

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
  • Country: it
  • Karma: 1
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #156 on: 19 01 2016, 01:18:26 »
Mhh I had the same problem and couldn't connect for a few hours. I didn't touch any option but it seems it fixed itself somehow
 

Offline TomTheDragon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #157 on: 19 01 2016, 03:37:58 »
How can i use this plugin with my Microsoft account?

It seems to work fine with my Skype test account but it does nothing on my Microsoft account, it looks like its trying to connect but then it just stops.

I still have the same problem, i did play around but i dont get it to work.

Here is a error log:

Spoiler
Code: [Select]
[04:26:23 1AAC] [skype] Send request to https://login.skype.com/login/oauth?client_id=123456&redirect_uri=https%3A%2F%2Fweb.skype.com
[04:26:23 1AAC] [skype] Connection request to login.skype.com:443 (Flags 11)....
[04:26:23 1AAC] [skype] (0213C5D8) Connecting to server login.skype.com:443....
[04:26:23 1AAC] [skype] (0213C5D8) Connecting to ip 91.190.218.34:443 ....
[04:26:23 1AAC] [skype] (1600) Connected to login.skype.com:443
[04:26:23 1AAC] [skype] (1600 login.skype.com) Starting SSL negotiation
[04:26:23 1AAC] [skype] (1600 login.skype.com) SSL negotiation successful
[04:26:23 1AAC] [skype] (0213C5D8:1600) Data sent

[21,2 kb of html code]

Code: [Select]
[04:26:25 1AAC] [skype] (0213C5D8:1600) Data received

0

[04:26:25 1AAC] [skype] (0213C5D8:1600) Connection closed internal
[04:26:25 1AAC] [skype] (0213C5D8:4294967295) Connection closed
[04:26:25 1AAC] [skype] CSkypeProto::SetStatus: changing status from 1 to 40071
 

Offline Vulpix

  • Beta Tester
  • *****
  • Posts: 620
  • Country: 00
  • Karma: 15
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #158 on: 19 01 2016, 08:47:20 »
This actually seems to be on MS side?

Try opening web.skype.com.

When I try, I get this:

https://web.skype.com/en/error

And I cannot log in. So obviously skypeweb is not working for me either.
 

Offline SpinalBlood

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
  • Country: it
  • Karma: 1
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #159 on: 19 01 2016, 14:32:24 »
I'm having the same problem as yesterday, can't login right now with Skypeweb

VersionInfo
Quote (selected)
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3450 CPU @ 3.10GHz [Intel64 Family 6 Model 58 Stepping 9] [DEP Enabled] [4 CPUs]
Installed RAM: 3792 MBytes
Microsoft Windows 7 Ultimate Edition, 64-bit Service Pack 1 (build 7601)
Internet Explorer: 9.11.9600.17801 (build 99600)
Administrator privileges: Yes
OS Languages: (UI | Locale (User/System)) : Italian/Italian | Italian/Italian
Free disk space on Miranda partition: 532042 MBytes

Miranda NG Version: 0.95.5 alpha build #16122 [running inside WOW64]
Build time: 18 Jan 2016 22:33:16
Profile: D:\New\miranda-ng-alpha-latest\Profiles\yamn\yamn.dat
Profile size: 2162688 Bytes
Profile creation date: 25 Aug 2015 1:26:31
Language pack: No language pack installed
Service Mode: No

Active Plugins (16):
¤ AdvaImg.dll v.0.11.0.2 [3 Jan 2016 8:35:58] - Miranda image services
¤ AVS.dll v.0.95.3.4 [18 Jan 2016 22:31:30] - Avatar service
¤ Clist_modern.dll v.0.9.1.3 [18 Jan 2016 22:32:08] - Modern contact list
¤ CrashDumper.dll v.0.0.5.2 [3 Jan 2016 8:36:08] - Crash dumper
¤ DbEditorPP.dll v.4.0.1.1 [3 Jan 2016 8:36:12] - Database editor++
¤ Dbx_mmap.dll v.0.95.3.1 [18 Jan 2016 22:31:30] - Miranda NG mmap database driver
¤ HistoryPP.dll v.1.5.1.5 [2 Dec 2015 19:04:58] - History++
¤ KeepStatus.dll v.0.9.0.2 [3 Jan 2016 8:35:36] - Keep status
¤ NewXstatusNotify.dll v.1.4.0.11 [9 Jan 2016 18:03:26] - xStatus notify
¤ PluginUpdater.dll v.0.1.2.5 [3 Jan 2016 8:36:16] - Plugin updater
¤ Popup.dll v.2.1.1.11 [9 Jan 2016 18:03:32] - Popup plus
¤ SeenPlugin.dll v.5.0.5.2 [9 Jan 2016 18:03:30] - Last seen
¤ SkypeWeb.dll v.0.12.2.2 [3 Jan 2016 8:37:52] - Skype protocol (Web)
¤ StartupStatus.dll v.0.8.0.47 [3 Jan 2016 8:35:38] - StartupStatus
¤ TabSRMM.dll v.3.4.0.11 [18 Jan 2016 11:47:18] - TabSRMM
¤ TopToolBar.dll v.0.8.0.4 [25 Nov 2015 8:18:28] - TopToolBar

Unloadable Plugins (1):
¤ DbChecker.dll v.0.0.0.0 [18 Jan 2016 22:32:10] - <unknown>


Protocols and Accounts:
-------------------------------------------------------------------------------
SKYPE                    1 - Enabled 0 - Disabled  Loaded
MetaContacts             1 - Enabled 0 - Disabled  Loaded

Icon Packs:
-------------------------------------------------------------------------------
 HistoryPP_icons.dll [15 Dec 2015 8:03:56]
 Proto_AIM.dll [17 Nov 2015 9:29:38]
 Proto_Facebook.dll [3 Jan 2016 8:35:56]
 Proto_GG.dll [11 Nov 2015 22:54:40]
 Proto_ICQ.dll [9 Jan 2016 18:04:02]
 Proto_IRC.dll [9 Jan 2016 18:04:02]
 Proto_Jabber.dll [9 Jan 2016 18:04:02]
 Proto_MetaContacts.dll [18 Jan 2016 22:32:38]
 Proto_MSN.dll [3 Jan 2016 8:36:00]
 Proto_Skype.dll [3 Jan 2016 8:37:36]
 Proto_Yahoo.dll [1 Dec 2015 8:56:44]
 Proto_YAMN.dll [1 Dec 2015 8:57:08]
 TabSRMM_icons.dll [18 Jan 2016 11:48:40]
 Toolbar_icons.dll [18 Jan 2016 22:32:02]
 xStatus_ICQ.dll [9 Jan 2016 18:03:12]
 xStatus_Jabber.dll [9 Jan 2016 18:03:12]
 

Offline TomTheDragon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #160 on: 19 01 2016, 15:46:30 »
Try opening web.skype.com.

That website works fine for me.
 

Offline Vulpix

  • Beta Tester
  • *****
  • Posts: 620
  • Country: 00
  • Karma: 15
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #161 on: 19 01 2016, 15:50:24 »
Opening it works but - did you try logging in?

When I try to log in, I get this:

 

Offline Vulpix

  • Beta Tester
  • *****
  • Posts: 620
  • Country: 00
  • Karma: 15
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #162 on: 19 01 2016, 17:54:19 »
Actually, literally 10 minutes after I posted this, it started working again.

The issue is over @ skype's side though.
 

Offline optimLight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #163 on: 20 01 2016, 18:57:47 »
Hello

Thanks for this plugin -- it helps to save much time and increases positive experience of using Miranda  :THUMBS UP:

I have a similar question.
Is there any plans to accept file transfers?

Is there an ability to implement file transferring via this plugin: send and receive files (sent by Skype client), preview images in the dialog?

Thanks for answer in advance :)
« Last Edit: 20 01 2016, 18:59:21 by optimLight »
 
The following users thanked this post: Monty

Offline Robyer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1082
  • Country: cz
  • Karma: 60
    • Robyer.cz website
  • Version Info
Re: SkypeWeb protocol
« Reply #164 on: 20 01 2016, 19:42:35 »
This actually seems to be on MS side? Try opening web.skype.com.
When I try, I get this: https://web.skype.com/en/error
And I cannot log in. So obviously skypeweb is not working for me either.

Would be good if SkypeWeb could catch such errors and notify user properly (popup with info that it's problem on Microsoft side and he should try again later).
I was developing mainly Facebook, Omegle, Steam, Dummy and MobileState plugins. Now I'm retired. Goodbye, everyone. ~ You can still find me on Facebook.