Author Topic: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar  (Read 4653 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DimsokTopic starter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« on: 05 02 2015, 10:40:54 »
I can't see buttons like "bold text", "select font color" etc although i can see them in group chatting windows as unavailable. Why is that so?
 

Offline watcher

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #1 on: 05 02 2015, 15:25:42 »
Protocol does not support it then.
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline DimsokTopic starter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #2 on: 05 02 2015, 15:31:16 »
Are you serious? Icq, mra, Gadu, yahoo, vkontacte, jabber... Why is it support in miranda-im then?
 

Offline ghazan

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #3 on: 05 02 2015, 20:01:07 »
Are you serious? Icq, mra, Gadu, yahoo, vkontacte, jabber... Why is it support in miranda-im then?
Yes, he is. IRC is the only protocol that supports text coloring. All another protos don't
 

Offline watcher

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #4 on: 05 02 2015, 20:02:31 »
First you ask about MUC, then you jump to protocols that don't have it. Great. Miranda IM does not support the same stuff that Miranda NG does not.
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline DimsokTopic starter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: TabsRMM doesn\'t show some buttons in toolbar
« Reply #5 on: 05 02 2015, 20:17:15 »
What is MUC? I remember i had all that buttons available in miranda-im (icq, mra etc). And if my memory doesn't kidding with me, peoples, to which i send font-colored changed text have said that it has changed for them too. Don't remember which that protocol was, but not irc for sure

Post Merge: 05 02 2015, 20:19:41
But even if it's not support by protocols, why don't make that buttons available for yourselfs?
« Last Edit: 05 02 2015, 20:20:30 by Dimsok »
 

Offline watcher

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #6 on: 05 02 2015, 20:21:58 »
Nothing has changed in this regard from Miranda NG 0.9-0.10.
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline ghazan

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #7 on: 05 02 2015, 20:23:50 »
MUC = multi-user chat. Text coloring is available only there
 

Offline DimsokTopic starter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #8 on: 05 02 2015, 20:27:43 »
Text coloring is available only there
Only colouring? What about bold, italic, underlined text?
 

Offline watcher

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #9 on: 05 02 2015, 20:28:56 »
Spoiler

Spoiler

Once again - if protocol does not support it - it's not supported.

Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline DimsokTopic starter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #10 on: 05 02 2015, 20:36:03 »
Yes, but you still see that buttons in the window, although in not active state. I just remember i had them in miranda-im in all not muc protocols and could have seen changable text which i sent, so i thought it's a bug only for me
 

Offline watcher

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #11 on: 05 02 2015, 20:40:39 »
Uncheck this and you won't see them:

Spoiler
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline DimsokTopic starter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #12 on: 05 02 2015, 21:12:13 »
You don't understand. I just want something like it. Why is not possible in NG?
 

Offline watcher

Re: TabsRMM doesn't show some buttons in toolbar
« Reply #13 on: 05 02 2015, 22:57:35 »
Почему вопрос был про мульти-юзер чат, а потом всё переехало на обычный? Всё, что можно в IM - можно и в NG - ничего не изменилось. Мульти-юзер чат Jabber не поддерживает подобных вещей, поэтому там кнопки неактивны, активны они тем не менее в обычной переписке в Jabber. Как и в других протоколах, поддерживающих BB-коды.

Spoiler
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline DimsokTopic starter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Country: ru
  • Karma: 2
  • Version Info
Re: TabsRMM doesn\'t show some buttons in toolbar
« Reply #14 on: 05 02 2015, 23:13:25 »
Вопрос был про обычный. Мультиюзерный был просто в качестве примера, и мне он не так важен, потому что я им особо не пользуюсь. Вопрос был в том, почему я не вижу этих кнопок ни в одном из одиночных протоколов, хотя в настройках галки напротив них стоят. Ни в мэйл ру агенте, ни аське и ни  в одном другом протоколе. Пробовал чистую миранду, думал, может из-за плагина какого. Добавил только айсикью, открыл контакт и так же эти кнопки напрочь отстуствуют

Post Merge: 05 02 2015, 23:35:03
Понял. Надо в настройках было выбрать Send text formating - Global - Bbccode. В НГ почему-то по умолчанию всё отключено, то, что в обычной сразу работало
« Last Edit: 05 02 2015, 23:35:03 by Dimsok »