Poprawka do :
"Kontakty z FB zaskoczyły mnie tym, że
nie pokazują "last seen" przy PPM. Przed skasowaniem profilu FB było to dostępne, po wczytaniu na nowo nie ma "
Pokazują. Po Założeniu od nowa konta FB to akurat trzeba było ustawić w opcjach
Post Merge: 16 09 2014, 07:40:41
No to by było na tyle eksperymentów
.
Wszystko było fajnie w Mirandzie z podczyszczoną bazą do momentu kiedy nie zaczęłam czegoś psać na FB ( wiadomości ). FB to łyknął ale oprócz tego jest też czat Skype . Skype pokazał powiadomienia o wydarzeniach a po ich wyświetleniu zrobiło się wielkie bum !!!
. Komunikat w załączeniu.
Miranda już się nie podniosła. ( profil został trwale uszkodzony ).
Incydent powtarzalny. Zrobiłam to ponownie czyli jeszcze raz konwersacja na FB i sprawdzenie komunikatu Skype - efekt identyczny.
No to wracam do starej może zbyt obszernej, ale za to
niezniszczalnej bazy.
Muszę trochę odpocząć od "ręcznych robótek" przy Mirandzie.
Post Merge: 16 09 2014, 10:56:15
Nie wytrzymałam i wróciłam do tej podczyszczonej ( FB ) bazy Mirandy. Tym razem zanim zaczęłam coś pisać na FB to skasowałam a następnie od nowa dodałam konto Skype Classic. Jest to o tyle upierdliwe, że na liście pojawia się milion kontaktów xmpp ( załącznik 1 ), które kontaktami z prawdziwego zdarzenia stają się dopiero wtedy , gdy odpowiadający im kontakt z FB stanie się dostępny. Zmieniają wtedy nazwę (niestety nie położenie na liście ) na nazwę zgodną z nazwą kontaktu FB .Ale pisanie po "odświerzeniu" Skype
nie powoduje już uszkodzenia profilu więc będę dalej męczyć tą bazę.
Dla specjalistów mam załącznik nr 2 gdyż w trakcie pisania tego postu Miranda się wysypała z przyczyn wcześniej znanych ( Modern Contact List ) - ja w nią nie ingerowałam, ale ruch na liście odbywa się nieustannie .
Pozdrawiam
Post Merge: 16 09 2014, 11:12:56
I jeszcze jedno zanim zapomnę
To, że nie wyrażam akceptacji na zaproszenie do znajomości ( komunikat w Mirandzie ) w żaden sposób nie koresponduje z tym co się dzieje na FB. Tam zaproszenie do znajomości figuruje w dalszym ciągu ( to co zrobiłam w Mirandzie na FB nie dociera). Natomiast odrzucenie zaproszenia w Mirandzie powoduje i tak dopisanie delikwenta do listy, a skasowanie go powoduje dopisanie do listy już bez ostrzeżenia ( bez pytania o zgodę )