A ja jako ktoś kto zarabia jako tester i szuka pomysłów na dokładną analizę błędu znów popodpowiadam co by można było sprawdzić.
Testujemy Facebooka - czyli dla pewności zrobić nowy profil do testowania tylko z facebookiem.
1) Wiemy dzięki temu ile kontaktów przechodzi do Mirandy i nie mamy włączonych metakontaktów.
Podejrzewam, że część tych podwójnych kontaktów może wynikać z tego, że jest zrobiony metacontact na osobę z facebooka.
2) W momencie gdy nadal nie wiemy do końca skąd może to wynikać robimy to samo, tym razem z innym pluginem listy kontaktów. (clist_nicer zamiast clist_modern na przykład)
Ponieważ siedzę cały czas na wersji rozwojowej, to wiem, że trochę zmian w obsłudze facebooka i jego statusów się zmieniło... A już na pewno jest to widoczne i dobrze obsługiwane w clinst_nicer (mam to wiem

)
No i jeżeli nadal by był crash to wyłapiemy w logu czy dalej się czepia crashu na liście kontaktów.
3) Bardziej prośba niż podpowiedź. Nie testuj tych kontaktów w połączeniu z metacontactami.
Same meta są wg mnie cały czas na etapie testowania i ja na przykład wolę mieć je wyłączone.
4)
Do wszystkich się wypowiadających:Ktoś coś zgłaszał dalej? Bo ja na trac-a nie wchodziłem sprawdzić.
Podejrzewam, że nie będzie to hop siup, i że się bez poprawek w kodzie nie obejdzie.