Author Topic: Logi Last Seen - zapisywanie tylko niektórych zmian statusów i fałszywy czas  (Read 1475 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ChrupekTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Country: pl
  • Karma: 0
Witam.

Miranda NG Alpha w najnowszej wersji, wszystkie wtyczki też w najnowszych wersjach. We wtyczce Last seen ustawiłem, żeby wszystkie zmiany statusów zapisywało mi do pliku. Kiedyś musiałem zaglądnąć do tego pliku i okazało się, że zapisuje w nim tylko niektóre zmiany statusów, chyba losowe, bardzo mało zmian statusów tam zapisuje, do tego jest fałszywy czas zmian statusów. Data jest prawidłowa, godziny i minuty też, ale sekundy są nieprawidłowe. Wygląda to tak, że zapisuje kilka pierwszych zmian z sekundami np. 45, potem np. 15 kolejnych zmian z sekundami np. 19. Coś takiego:

12:45:09
12:47:09
13:15:09
16:08:43
16:12:43
21:51:00

To na pewno nie wina systemu, ale podam go: Windows XP Professional SP3. Dzieje się tak w protokole GG, ale może też i w innych, nie wiem, bo tylko protokołu GG używam. Na tym komputerze Miranda była instalowana około miesiąca temu. Dzieje się tak też na moim drugim komputerze, gdzie też używam protokołu GG i jest taki sam system. Ustawiłem też, żeby zmiany statusów zapisywało do innego pliku, ale dalej to samo. Wydaje mi się, że to jakiś błąd w Last seen, bo w GG raczej nie. W historii Last seen też ten problem jest.
« Last Edit: 29 07 2014, 12:50:12 by Chrupek »
 

Offline Goraf

Z tego co sprawdziłem na szybko, to rzeczywiście te sekundy to jakieś losowe sobie wybiera. Natomiast zapisywało mi wszystkie zmiany statusów. Możesz jeszcze sprawdzić jak to z tymi statusami jest rzeczywiście?

Post Merge: 29 07 2014, 12:35:08
Jakieś metakontakty?
« Last Edit: 29 07 2014, 12:35:08 by Goraf »
 

Offline ChrupekTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Country: pl
  • Karma: 0
Sprawdziłem. U mnie zapisuje tylko niektóre zmiany statusów. Tam w historii popupów (tam w głównym menu) mam 100 ostatnich popupów i jest wiele zmian statusów, co nie ma w Last seen. Funkcję metakontaktów mam włączoną, ale nie mam dodanych do listy żadnych metakontaktów. Chyba trzeba kogoś poprosić, żeby to zgłosił deweloperom Mirandy NG. Ja słabo umiem języki obce, więc bym nie napisał do nich.
 

Offline Goraf

Uznaj za zgłoszone. Możliwe jednak, że poprawki wcale szybko nie nastąpią ze względu na braki czasowo-obsadowe
 

Offline ChrupekTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Country: pl
  • Karma: 0
Dzięki :) Mam nadzieję, że się tym zajmą.