Author Topic: Jabber/QIP - no connection  (Read 4131 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Smiling SpectreTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
  • Country: 00
  • Karma: 0
Jabber/QIP - no connection
« on: 10 06 2014, 04:34:16 »
Hello.

I have the strange problem last week, since Friday: Miranda NG lost all QIP contacts, in it's Jabber part. ICQ works, but Jabber is in "offline" state. Moreover, I can see messages from this contacts, but they doesn't receive anything from me in return. It's only about QIP - Google Talk and Jabber itself are not affected - I still able to contact this people.

I didn't change anything in Miranda. It simply stopped working in the middle of the day, and don't work anymore. Help?

VersionInfo
Version Information
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz [x86 Family 6 Model 23 Stepping 6] [2 CPUs]
Installed RAM: 1920 MBytes
Operating System: Microsoft Windows XP, 32-bit Service Pack 3 (build 2600)
Shell: Explorer.exe
Internet Explorer: 8.0.6001.18702 (build 86001)
Administrator privileges: Yes
OS Languages: (UI | Locale (User/System)) : Russian/Russian | Russian/Russian
Free disk space on Miranda partition: 2770 MBytes

Miranda path: J:\Miranda
Miranda NG version: 0.94.9 final build #8010
Build time: 2 Feb 2014 18:41:32
Profile path: J:\Miranda\Profiles\work\work.dat
Profile size: 27456.00 KBytes
Profile creation date: 3 Feb 2014 21:20:54
Language pack: langpack_russian [0419] v. N/A, modified: 02 фев 2014 at 18:42:38 (UTC +4:00)
Service Mode: No

Active Plugins (18):
  AdvaImg.dll v.0.11.0.1 [26 Jan 2014 19:58:50] - Miranda image services
  Aim.dll v.0.11.0.1 [26 Jan 2014 19:58:26] - AIM protocol
  AVS.dll v.0.11.1.1 [26 Jan 2014 19:57:52] - Avatar service
  Db_autobackups.dll v.0.0.0.10 [26 Jan 2014 19:59:04] - Db autobackuper
  Dbx_mmap.dll v.0.11.0.2 [2 Feb 2014 18:33:02] - Miranda NG mmap database driver
  Dbx_mmap_SA.dll v.0.7.5.4 [2 Feb 2014 18:40:42] - Miranda NG mmap secure database driver
  Facebook.dll v.0.2.4.1 [11 May 2014 11:39:46] - Facebook RM
  FileAsMessage.dll v.0.0.2.4 [26 Jan 2014 20:00:38] - File as message
  HistoryPP.dll v.1.5.1.5 [2 Feb 2014 1:26:38] - History++
  ICQ.dll v.0.11.1.0 [26 Jan 2014 19:58:40] - IcqOscarJ Protocol
  Import.dll v.0.11.0.1 [26 Jan 2014 19:57:52] - Import contacts and messages
  Jabber.dll v.0.11.0.4 [5 Mar 2014 20:35:34] - Jabber Protocol
  KeepStatus.dll v.0.9.0.1 [26 Jan 2014 19:59:42] - Keep status
  Msg_Export.dll v.3.1.0.3 [26 Jan 2014 20:01:36] - Message export
  MSN.dll v.0.11.0.2 [26 Jan 2014 19:58:50] - MSN Protocol
  PluginUpdater.dll v.0.1.1.7 [26 Jan 2014 20:01:50] - Plugin updater
  Skype.dll v.0.11.0.2 [26 Jan 2014 20:04:06] - Skype Protocol
  VersionInfo.dll v.1.5.0.3 [26 Jan 2014 20:01:24] - Version information
« Last Edit: 10 06 2014, 12:40:46 by Smiling Spectre »
 

Offline watcher

Re: Jabber/QIP - no connection
« Reply #1 on: 10 06 2014, 18:45:04 »
Just try another Jabber client. To make sure if it's Miranda or not. My guess would be that there is no s2s between QIP server and your Jabber server. Or you are talking about your QIP jabber account on Miranda?
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline White-Tiger

  • Developer
  • *****
  • Posts: 182
  • Country: 00
  • Karma: 10
  • SendSS maintainer
Re: Jabber/QIP - no connection
« Reply #2 on: 10 06 2014, 21:40:39 »
QIP is a messenger...

 

Offline watcher

Re:Jabber/QIP - no connection
« Reply #3 on: 11 06 2014, 06:26:02 »
White-Tiger, and jabber server.
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline Smiling SpectreTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
  • Country: 00
  • Karma: 0
Re: Jabber/QIP - no connection
« Reply #4 on: 11 06 2014, 21:52:37 »
Problem suddenly and silently disappeared just as appeared - just hour ago, in 1AM. %) Well, I guess, it was some weird problem with QIP itself then. Thank you for your answers!

P.S. Just FYI, watcher, I used talk.google.com for Jabber all this time.
 

Offline watcher

Re: Jabber/QIP - no connection
« Reply #5 on: 11 06 2014, 22:09:17 »
P.S. Just FYI, watcher, I used talk.google.com for Jabber all this time.

Very bad choice for jabber and they were supposed to turn off their s2s months ago, so there is probably your answer. Anyway, using nowdays GTalk as jabber? bad choice. (Only if you want to keep it for GTalk-Hangouts contacts).
Пожалуйста, внимательно прочтите правила постинга перед тем, как открыть новую тему.
Please read forum rules.
 

Offline White-Tiger

  • Developer
  • *****
  • Posts: 182
  • Country: 00
  • Karma: 10
  • SendSS maintainer
Re: Jabber/QIP - no connection
« Reply #6 on: 11 06 2014, 22:41:11 »
[...] they were supposed to turn off their s2s months ago, [...]
well... everything works fine ;) But Google sadly doesn't support s2s encryption... that's why I can't "connect" / communicate with some... all those that enforce s2s encryption.. (dunno which idiot got the idea to force it... idc at all... and it was preferred when available anyway...)

Currently all my protocols seem to die xD Started using WhatsApp... almost instant death.. (by acquisition by Facebook)
XMPP and Google aren't friends anymore...
ICQ got messaging problems.. (all messages I send are "invisible" and Miranda thinks they are lost even when they were sent... I can only see outgoing messages when target contact using Pidgin is online)

That's sad :(
« Last Edit: 11 06 2014, 22:46:18 by White-Tiger »

 

Offline Smiling SpectreTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
  • Country: 00
  • Karma: 0
Re: Jabber/QIP - no connection
« Reply #7 on: 17 06 2014, 04:10:50 »
Very bad choice for jabber and they were supposed to turn off their s2s months ago, so there is probably your answer. Anyway, using nowdays GTalk as jabber? bad choice. (Only if you want to keep it for GTalk-Hangouts contacts).
Well, it was first Jabber protocol that I needed, so it naturally became my default one. :) Can you recommend some another one? (And will I need new registration for that, or my google authorization will be enough?)