yoGhurtTo jakieś szaleństwo!!!
. Okazuje się, że moje konto
Skype było połączone z kontem
Microsoft .Musiałam się kiedyś zalogować do Skype przy pomocy loginu z Microsofta ( oni dość często to prawie wymuszają ). OK. Ale to nie zmienia faktu, że nie powinno to ściągać do Skype kontaktów z FB. Nie ma między tymi 3 kontami równoczesnej zgodności adresów e-mail i haseł.
Żeby było śmieszniej to po odłączeniu konta Microsoft od Skype w tym ostatnim nic się nie zmieniło - dalej na liście figurowały kontakty z FB i dalej nie można było nic z nimi zrobić. Ale okazało się, że jest do tej listy dostęp poprzez Mirandę z wtyczką SkypeClasic. Sksowałam wszystkie kontakty
Facebook User w Mirandzie - a one zniknęły również na liście Skype.
Pozostały oczywiście wszystkie czaty ( w Mirandzie ) . Każdy kontakt FB ma swój odpowiednik w postaci czata skype i prawdopodobnie gdybym się uparła to w ten
mechaniczny sposób odłączyłabym listę FB w Skype klasycznym. Nie da się ukryć , że póki co nie chce mi się tego robić. Może prościej jest połączyć konto Skype z FB ?
W bazie Mirandy mam już tylko 5 trefnych kontaktów z FB - i te niestety są typu wańka-wstańka. Po skasowaniu wracają
Czekam na propozycje co można jeszcze zrobić , by się ich pozbyć