Witam.
Miranda NG Alpha w najnowszej wersji, wszystkie wtyczki też w najnowszych wersjach. We wtyczce Last seen ustawiłem, żeby wszystkie zmiany statusów zapisywało mi do pliku. Kiedyś musiałem zaglądnąć do tego pliku i okazało się, że zapisuje w nim tylko niektóre zmiany statusów, chyba losowe, bardzo mało zmian statusów tam zapisuje, do tego jest fałszywy czas zmian statusów. Data jest prawidłowa, godziny i minuty też, ale sekundy są nieprawidłowe. Wygląda to tak, że zapisuje kilka pierwszych zmian z sekundami np. 45, potem np. 15 kolejnych zmian z sekundami np. 19. Coś takiego:
12:45:09
12:47:09
13:15:09
16:08:43
16:12:43
21:51:00
To na pewno nie wina systemu, ale podam go: Windows XP Professional SP3. Dzieje się tak w protokole GG, ale może też i w innych, nie wiem, bo tylko protokołu GG używam. Na tym komputerze Miranda była instalowana około miesiąca temu. Dzieje się tak też na moim drugim komputerze, gdzie też używam protokołu GG i jest taki sam system. Ustawiłem też, żeby zmiany statusów zapisywało do innego pliku, ale dalej to samo. Wydaje mi się, że to jakiś błąd w Last seen, bo w GG raczej nie. W historii Last seen też ten problem jest.