Miranda NG Official Community Forum

Other languages speaking Miranda NG users => Polski => Topic started by: bunnyhoney on 20 01 2014, 17:27:32

Title: Wysyłanie zrzutu ekranu
Post by: bunnyhoney on 20 01 2014, 17:27:32
Ave, od razu do rzeczy.

Wtyczka SS+ od początku istnienia wersji 8 ma problemy z wysyłaniem zrzutów, mianowicie przy wysyłaniu zrzutu okna efekty aero pozostają czarne, to się tyczy visty i 7 na 8 nie mam okazji... (przykład, okno tabsrmm z kartami). Oczywiście zrzut pulpitu idealny.

Czy ten błąd się powtarza? Od czego jest zależne? Czy kiedykolwiek zostanie to naprawione? Było zgłoszone?


Drugą rzeczą... spolszczenie... naprawdę...

Przykład: "Zrzut ekranuz "-Infobot- (Dostępny)" Okna" (chodzi o tłumaczenie tylko tego "zdania")

Title: Re: Wysyłanie zrzutu ekranu
Post by: Goraf on 23 01 2014, 17:05:49
Z tego co pamiętam to autor poprawek był świadom problemu uchwycenia transparentności, jakieś poprawki też w tym kierunku były. Nie wiem tylko czy odnosiły się do "łapania" wyłącznie pulpitu czy klienta również. W czym był/jest problem to nie jestem już teraz w stanie powiedzieć. Może w logach jeszcze będzie. Sprawa na pewno nie była łatwa.

A tłumaczenie.. A to dlatego, że to "zdanie" jest w programie sklejane z trzech różnych ciągów. Nikt nie grzebie w kodzie żeby takie coś wiedzieć/szukać, dlatego trudno wychwycić. Chyba że w działaniu, tak jak to zrobiłeś
Title: Odp: Wysyłanie zrzutu ekranu
Post by: bunnyhoney on 23 01 2014, 19:40:42
Pofatygowałem się i mógłbyś zmienić część tłumaczenia na?

[of "]
 z okna "
[" Window]
"

Prawda nie wiele do zmiany.. a oczy cieszy..

Zrzut ekranu z okna "-Infobot- (Dostępny)"

2 sprawa, czy mógłbym Ciebie poprosić o zgłoszenie tego "buga"?

Title: Re: Wysyłanie zrzutu ekranu
Post by: Goraf on 24 01 2014, 07:36:17
Co do tłumaczenia to myślałem dokładnie o tym samym. W sprawie buga postaram się pogrzebać w najbliższym czasie o co chodziło.